Hernia  ?

    Herfstvoordeel !!

 

Welkom op de website van :

Fitness Service

Berg en Terblijt

Een jaar gratis fitnessen, wie wil dat nou niet !!!

Openingstijden; ma di do vrij van 14.00 tot 18.00 uur en za van 9.00 tot 13.00 uur geopend. Bezoek ook onze webshop 24 uur per dag 7 dagen per week geopend !!  klik hier.

Start
Omhoog
Aanbiedingen
Nieuws
Crosstrainers
Hometrainers
Loopbanden
Roeitrainers
Indoor Cycles
Verhuur

 

 

Proteus ISS 500
Proform 8.4S
Sportop MST8000

 

 

                          

SteppersSommige mensen hebben problemen om te wennen aan steppers en beginners willen deze machines nog wel eens te inspannend vinden. Andere raken heel snel gewend aan de machine; ze houden van deze manier om calorieŽn te verbranden.

Omdat uw voeten de step nooit verlaten, heeft u een veilige positie op de machine en kunt u gemakkelijk TV kijken of lezen tijdens het trainen.

Soorten steppers

Hydraulisch

Hydraulische of handmatige steppers zijn de goedkoopste uitvoeringen, waarin zuigers onder druk de weerstand reguleren. Het gevoel op zo'n machine is nogal verschillend dan dat van een stepper in een fitnesscentrum.

Gemotoriseerd

Gemotoriseerde of electrische steppers worden gebruikt in het merendeel van het fitnesscentra. De motor regelt de beweging en de weerstand van de steps.

Afhankelijk of onafhankelijk

Bij een afhankelijke beweging duwt de voet die de ene voetsteun naar beneden drukt, het andere juist omhoog.
Bij een onafhankelijk relatie gebeurt dit niet; u moet het onderste gedeelte van de voet optillen. Deze apparaten worden in fitnesscentra gebruikt en bieden een meer inspannende training.

Computergedeelte

De computer geeft minimaal de tijd en het aantal steps aan. Vaak wordt ook nog het aantal verbruikte calorieŽn aangegeven. De betere steppers hebben ook weergave van de hartslag en een hartslagmeter.

Weerstand en beweging

De weerstand moet eenvoudig aan te passen zijn. Op de goede steppers werken de steps altijd parallel aan de grond. Het stepplatform moet een bepaalde grip hebben en groot genoeg zijn, zodat u er niet vanaf slipt. De handgrepen moeten een vergelijkbare bescherming bieden. De beweging moet vloeiend en zacht zijn. Het apparaat moet stabiel zijn. Wielen om de machine te verplaatsen kunnen belangrijk zijn.

Tips voor het gebruik

Sta rechtop. Leun niet tegen het bedieningspaneel en trek niet aan de handgrepen, dit zal het aantal verbrande calorieŽn verminderen. Neem natuurlijke, rustige stappen en geen kleine stapjes snel achter elkaar.


Om u meer inzicht te geven in de eigenschappen en mogelijkheden van dit apparaat volgt hier een korte omschrijving.


Type trainer:
Cardio vasculair (uithoudingsvermogen)

Spiergroepen:
Bovenbeenspieren, buikspieren, en onderrugspieren

Omschrijving:
Het steppen is altijd al een populaire oefening geweest en dan met name onder het vrouwelijke publiek. Waarschijnlijk komt dit doordat het steppen nou juist de die lichaamszoneís aanspreekt die vrouwen vaak zeer belangrijk vinden. Dit zijn namelijk de bovenbenen, heupen en billen. Toch is steppen voornamelijk een cardio vasculaire aangelegenheid. Dit wil zeggen dat het er in eerste instantie om te doen is het uithoudingsvermogen te verbeteren. Zowel het vetverbrandingssysteem als het verbranden van koolhydraten kan allemaal uitstekend op de stepper worden getraind.

Trainingsadvies:
Steppen kan wanneer u net begint met trainen nogal belastend voor de knieŽn zijn. Vaak worden pijntjes in het knie gewricht veroorzaakt doordat de bovenbeenspieren op dat moment nog niet sterk genoeg zijn. Door het steppen rustig in tijd op te bouwen zullen de bovenbeenspieren ook zeer snel in kracht toenemen.

 

Actie-Nieuws

BH Crosstrainer Brisa nu 349,-

H492 Rhyno Program

BH Hometrainer Rhyno Program H492 nu  349,-

G643K Galileo

BH Loopband Galileo Program G6435 nu  650,-

Roeier nu 369,-

 

Start ] Omhoog ] Proteus ISS 500 ] Proform 8.4S ] Sportop MST8000 ]

PS. Wij hebben onze eigen service en reparatie dienst,

Prijs en uitvoering van de apparatuur zijn altijd onder voorbehoud, en kunnen dus aan wijzigingen onderhevig zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Fitness Service  

Grote Straat 56B   

6325 ED Berg en Terblijt
Tel: 043-6040180
Fax: 043-6041659
E-mail : info@fitnesservice.nl.S.

Openingstijden   Fitness  Service

Maandag t/m vrijdag         14.00-18.00 uur

Zaterdag                                  9.00-13.00 uur

Gesloten:  woensdag en zondag (op afspraak)

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan info@fitnesservice.nl.
Copyright © 2001 Fitness Service
Laatst bijgewerkt: 07 oktober 2013